Martin Impelmans overhandigde de eerste exemplaar aan de dochter van Roland Ekstrom
Martin Impelmans overhandigde de eerste exemplaar aan de dochter van Roland Ekstrom Foto:

Boekje open over Roland Ekström

Bij galerie Imspa werd zondagmiddag de opening van de expositie “Mensen Mensen” gevierd. Met deze expositie is werk samengebracht van de keramisten Jacqueline Tijssen en Jeroen Endeveld en de schilder Roland Ekström. In zijn inleiding stelde auteur Phil Kleingeld deze kunstenaars voor als “storytellers”.
Niet voor niets is “Storyteller on canvas” ook de titel van een boekje dat tijdens de vernissage werd gepresenteerd. Deze door galerie Imspa geproduceerde catalogus is een bloemlezing van het werk van Roland Ekström. In full colour opgenomen in deze uitgave zijn de werken van Ekström die nu in Ridderkerk te zien zijn, aangevuld met tekeningen en ander schilderwerk. Bij alle afbeeldingen staan in het Engels de toelichtingen van de kunstenaars met daaronder de vertalingen van de hand van Martin Impelmans. De galeriehouder benadrukt dat het geen letterlijke vertalingen zijn: “Met een woord voor woord vertaling gaat verloren wat de kunstenaar echt wil zeggen. Het gaat om het gevoel en de boodschap.”
Bij de opening was de in Italië wonende kunstenaar niet lijfelijk aanwezig. Hij kon via een zoomverbinding alles volgen en zelf ook een woordje tot de aanwezigen spreken. Zijn dochter Miguela was wel afgereisd om het eerste exemplaar van de catalogus in ontvangst te nemen.
Bezoekers van de expositie kunnen het boekje voor een kleine prijs kopen. De expositie loopt tot en met 26 september. De galerie aan de Scheepmakerstraat 23 kan worden op donderdag- t/m zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur. Bezoek op andere momenten is mogelijk op afspraak. Hiervoor kan men contact opnemen via imspa@imspa.com.