Rijsoord blijft op nul punten

Na drie wedstrijden is Rijsoord de enige hekkensluiter in de hoofdklasse A. Zaterdagmiddag werd ruim met 5-1 verloren van de nieuwe koploper FC Rijnvogels.
Rijsoord wist wel de score te openen. Shamir de Jesus kreeg binnen het kwartier als eerste een grote kans, maar hij stuitte op doelman Arie van der Niet. In de rebound vond Gazar Dermendjan wel het net. De thuisploeg maakte zes minuten later gelijk en kwam voor rust uit een terechte penalty op voorsprong. Het was daarna een rommelige wedstrijd met nog wel drie treffers voor Rijnvogels. Komende zaterdag moet Rijsoord hopen op de eerste punten in het thuisduel tegen Jodan Boys.

RVVH wint niet bij DSO

RVVH heeft ook de tweede bekerwedstrijd niet kunnen winnen. Na het gelijkspel van vorige week eindigde het treffen met tweedeklasser DSO in 1-1. Beide doelpunten werden gemaakt uit een penalty. Tien minuten voor tijd leek RVVH de winst nog binnen te hebben door een doelpunt van Remco Buist, maar de eerst naar het midden wijzende scheidsrechter kwam op zijn beslissing terug en keurde de treffer af. Door deze tweede remise is het doorgaan van RVVH in het bekertoernooi nog lang niet zeker. Voor de derde poulewedstrijd ontvangt RVVH zaterdag Valken ’68.

Progressie bij Drechtsteden

Na de flinke nederlaag van twee weken terug speelden de dames van Drechtsteden zondag de tegen Stompwijk. De ploeg van trainer Raymond van der Staay kon de stevige en schotvaardige tegenstander tot aan de rust goed bijbenen, al was het verschil toch 7 treffers. Na rust zat het verdedigend beter in elkaar en kon gelijke tred worden gehouden. Het verschil werd iets kleiner en resulteerde uiteindelijk in een 15-10 nederlaag. Van der Staay was na afloop redelijk tevreden en zag zijn ploeg goed samen werken. "Ik zie dat er progressie in de ploeg zit, maar er is zeker nog werk aan de winkel”.
Zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma. Om 14.00 uur komt TOGB naar het Reijerpark in Ridderkerk.