Cerezo Fung-A-Wing schermt de bal af (foto Roelie 't Jong)
Cerezo Fung-A-Wing schermt de bal af (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie 't Jong

Door met zevenklapper

In het laatste bekerduel van de poule speelde Slikkerveer thuis op het eigen Reijerpark tegen het Haagse ODB. Met 7-2 werd een plek in de volgende ronde veilig gesteld.
De thuisploeg zat voor rust al op rozen. Bas Mulder bekroonde na een kwartier een mooie aanval met de 1-0. Daarna ging het spel over het weer, maar in de laatste vijf minuten voor de thee werd het verzet van ODB gebroken door doelpunten van wederom Bas Mulder, Jesse Ringlever en Denno Stoffels. In de tweede helft ging Slikkerveer door met waar het gebleven was, namelijk scoren. Robert Kosten maakte met een hard schot de 5-0. Drie minuten later was het weer raak. Bas Mulder kon uit een assist van Ronald Capelle de bal simpelweg over de doellijn lopen. In de 67-ste minuut zette Chevillio Halden goed voor op Robert Kosten, die de bal tegendraads in de verre hoek kopte en zo de zevenklapper compleet maakte: 7-0. Daarna verslapte Slikkerveer in verdedigend opzicht iets en dat gaf ODB kans om nog de eer te redden. Eerst was het Nicky Linnenback, die in de 72-ste minuut de 7-1 aantekende. In de 77-ste minuut was de grote spits Dennis Wille die de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en niet twijfelde: 7-2. Slikkerveer kreeg nog wel kansen om de score nog weer verder uit te breiden, maar de inzetten van Bas Mulder en Cerezo Fung-A-Wing leverde geen treffers meer op.
Op zondag 26 september begint Slikkerveer de competitie met een thuiswedstrijd. Dan is FC Dordrecht de tegenstander.