Corné Schilt en Jurgen van den Elshout kijken de bal uit de lucht
Corné Schilt en Jurgen van den Elshout kijken de bal uit de lucht Foto:

Kopje onder bij start van competitie

De herenwaterpoloërs van Poseidon '56 kregen bij het hernieuwde debuut in de eerste regionale klasse met ZPC Rotterdam geen eenvoudige opgave op het bord. De Ridderkerkse thuisploeg kende een stroeve start en keek al vlot tegen een schijnbaar onoverkoombare achterstand aan.
Nadat het eerste-klassedebuut vorige seizoen al na een paar wedstrijden bruut werd onderbroken door de maatregelen naar aanleiding van het COVID-19-virus, mogen de heren van Poseidon '56 dit jaar in de herkansing. De herkansing kende geen flitsende start, want al na 25 seconden mocht ZPC Rotterdam vanaf de 5 meterlijn een voorsprong nemen. Alleen ten kosten van een flinke rits persoonlijke fouten kon de schade in de eerste periode voor de thuisploeg beperkt blijven.
Pas bij een 0-3 stand in de tweede periode kreeg de thuisploeg de kans om vanaf vijf meter iets terug te doen. Daarna liep ZPC Rotterdam snel uit naar een 1-6 voorsprong. Pas in de slotfase van de tweede periode konden de aanvallers van Poseidon '56 de Rotterdamse keeper weer passeren. Nadat ZPC Rotterdam op 2-7 was gekomen leek er een kentering in de wedstrijd te komen. Poseidon '56 beet meer van zich af zag dat beloond worden met drie doelpunten op rij zodat de derde periode afgesloten kon worden met een kleine en ineens weer overzienbare 5-7 achterstand. In de laatste periode lukte het Poseidon '56 niet om verder terug te komen. De achterstand bleef steeds op twee of drie treffers steken en uiteindelijk trokken de Rotterdamse bezoekers met 7-10 de winst naar zich toe.