Synergo toonde zich sterk in de rebound.
Synergo toonde zich sterk in de rebound. Foto:

Eerste puntenverlies voor KCR

Groot was zaterdag de teleurstelling bij KCR. Synergo wist het duel op het Reyerpark met 14-12 te winnen en vertrok richting Utrecht met twee zwaar bevochten punten in de tas. Coach Patrick den Hertog en aanvoerder Remon de Vos waren eensluidend in hun analyse: te weinig scorend vermogen had de thuisploeg de das omgedaan.
Al snel in de eerste helft bleek dat alle vier de heren van Synergo beschikten over een formidabel rebound vermogen, waardoor de gasten telkens lange aanvallen konden opzetten. En omdat ook het dameskwartet van de gasten goed voor de dag kwam, had KCR vanaf de eerste minuut haar handen meer dan vol aan deze taaie tegenstander. Onder leiding van de uitstekend leidende Vinny Potter ontspon zich zo een zeer interessante wedstrijd. Halverwege de eerste helft wist de thuisploeg voor het eerst een gaatje te slaan (5-3), maar bij de rust was de stand weer in evenwicht: 7-7.
De opening van de tweede helft was voor de bezoekers die uitliepen naar een 10-7 voorsprong. KCR rechtte de rug en knokte zich terug naar 10-10. De wedstrijd leek te kantelen in Ridderkerks voordeel, maar opnieuw liepen de gasten uit: 10-12. Op dat moment werd een naar later bleek cruciale strafworp gemist, gevolgd door opnieuw een Utrechts doelpunt. Dat verschil wist KCR niet meer goed te maken. Den Hertog deed vanaf de kant wat hij kon, maar ook de invallers Panagos Iliadis en Floris Jan Bos bleken niet in staat het duel te keren in het voordeel van de thuisploeg.