Een aanvalspoging van Jordey van Dam
Een aanvalspoging van Jordey van Dam Foto:

Valse start voor RVVH

RVVH is de competitie met verlies gestart. Op het Ridderkerkse sportpark won Nieuw Lekkerland met 0-2.
De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. In de negende minuut mocht Nieuw Lekkerland een corner nemen waarbij keeper Nikolic de bal verkeerd stompte (of wilde hij hem vangen?) waarna de bal zomaar voor het hoofd van diezelfde Muller terecht kwam en hij geheel vrijstaand de bal in een leeg doel kon koppen. Ondanks veel balbezit kon RVVH voorin geen vuist maken, enkele corners van Steketee en schoten van Jordey van Dam leverden niets op.
In de tweede helft was het meeste balbezit voor RVVH. Jordey van Dam en Sanzo Dieterich waren kort na de hervatting dicht bij de gelijkmaker. Na een kwartier spelen schoot Steketee hard op de goal van Nieuw Lekkerland maar zijn schot werd geblokt en de hieruit ontstane corner leverde niets op. Enkele minuten later ging diezelfde Steketee in de fout op het middenveld en kon spits De Raad zo op het doel van RVVH aflopen. Zijn schuiver werd uitstekend gekeerd door Nikolic. Enkele minuten later was RVVH's goalie echter kansloos toen Nieuw Lekkerland een messcherpe counter uitvoerde waarbij Sjoerd Slob hard kon uithalen en de 0-2 aantekende. In feite was dit de genadeklap voor RVVH dat nog wel veel wisselde en enkele kansjes kreeg maar voorin de scherpte ontbeerde om te kunnen scoren. De ondanks een liesblessure ingevallen Brandon Könemann kwam nog het verst met een kopbal op de lat in de blessuretijd.