Ronald Capelle op weg naar de 1-0 (foto Roelie 't Jong)
Ronald Capelle op weg naar de 1-0 (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Eerste punten voor Slikkerveer

Slikkerveer trad afgelopen zondag aan voor het eerste competitieduel gespeeld in de derde klasse B. Tegenstander was FC Dordrecht (amateurs). In de eerste helft waren er schamele kansen voor beide ploegen, maar werd er niet gescoord.
In de tweede helft opende Slikkerveer sterk. Ronald Capelle werd goed de diepte in gestuurd en op snelheid liet hij de defensie achter zich. Oog in oog met doelman schoot hij keurig langs de uitkomende keeper in het doel: 1-0. Daarna verzuimde Slikkerveer om de score verder omhoog te tillen. Patrick Werkhoven stond er werkeloos bij na de rust. Bas Mulder en Chevillio Halden schoten hun vrije trap over het doel. Boy van Reede zag zijn kopbal, na prima aangeven van Ryan van Dongen, gestopt op de doellijn. Daarna volgden nog kansen voor Robert Kosten, Bas Mulder en Chevillio Halden, maar de bal ging er steeds net niet in. Zodoende werd de competitie-ouverture afgesloten met een 1-0 overwinning.

Duo Middelveld in de prijzen

Het duo Middelveld won zaterdag glansrijk de BBQ-koppelwedstrijd van ERHV De Waal. Bij de Delfseschie in Delft brachten zij bijna vijf viskilo’s op de schaal. Uitslagen: 1) G. Middelveld en A. Middelveld 4870 gram, 2) T. van de Ruit en L. in ’t Veld 3120 gram, 3) F. Huiswaard en J. Ligthart 2890 gram, 4) J. Teuns en P. van Es 1450 gram, 5) M. Giljamse en S. Lockhorst.
Komende zaterdag is de tweede wedstrijd van de Sintserie, waarvoor van 8.30 tot 13.00 uur wordt gevist aan de Ponykade in Alblasserdam.

Rijsoord vergeet zich te belonen

En weer stond Rijsoord aan het einde van de wedstrijd met lege handen. Rijsoord toonde zich sterker dan Duno D, maar verzuimde dit te belonen met één of meer punten. Over de hele wedstrijd gezien was Rijsoord in Doorwerth de betere ploeg en gaf het nauwelijks kansen weg. Zelf creëerde het wel de nodige kansen, maar de koelbloedigheid ontbrak in enkele kansrijke situaties. Dat gebeurde allemaal na een snelle 1-0. In de vierde minuut werd een aanval niet goed afgeslagen, waarna Arthur Gatsjatrian uithaalde met de plots voor zijn voeten belande bal. Rijsoord voerde de druk op Duno D flink op. Er kwamen kansen, maar Angelo Ravenberg kopte de bal naast het doel en Gazar Dermandjan zag zijn inzet geblokt worden door doelman Patrick ter Mate. Ook de snelle Shamir de Jesus kwam kort voor de rust nog in kansrijke positie. In de tweede helft eigenlijk eenzelfde spelbeeld. Rijsoord bleef de aanval opzoeken, maar vond het net niet. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde de thuisploeg wel. Verdediger Lars Hekkers kon door de defenisie van Rijsoord niet worden afgestopt en bij zijn schot was doelman Fernandes kansloos; 2-0. Rijsoord ging echter niet bij de pakken neerzitten en bleef de aanval zoeken. Dat leverde in de tweede minuut in de blessuretijd de 2-1 op.