Remon de Vos scoorde zeven keer (archieffoto)
Remon de Vos scoorde zeven keer (archieffoto) Foto:

KCR wint in Bilthoven

KCR heeft haar derde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Het nog puntloze Nova werd in Bilthoven met 15-17 aan de kant gezet.
KCR startte de wedstrijd met Panagos Iliadis in de basis voor de afwezige Thom Nugteren, terwijl Demi van Herwaarden langs de kant geblesseerd moest toekijken. De openingsfase verliep voor KCR moeizaam. Het eerste aanvalsvak van de Ridderkerkers kwam aanvankelijk moeizaam tot scoren en de dames van de thuisploeg bleken over veel reboundkracht te beschikken. Coach Patrick den Hertog bracht daarom vroeg in de wedstrijd de lengte van Femke Baak in het team om tegenwicht te bieden aan de dames van Nova. Aangezien deze wissel het beoogde effect opleverde én doordat Sabine Vlasblom met drie treffers het eerste aanvalsvak op de been hield, ging de rust in met een voorsprong voor KCR: 8-10.
Na de rust voerde KCR de druk op de tegenstander op. De thuisploeg moest herhaaldelijk aan de noodrem trekken, waartegen de scheidsrechter nogal lankmoedig optrad. Mark van der Schelling was slachtoffer van een harde bodycheck, ,maar na een korte wisselbeurt sportief wraak door met zijn eerste balcontact de 12-15 te scoren. Het was vervolgens aanvoerder Remon de Vos (vandaag goed voor zeven treffers) die het verschil opvoerde tot vier doelpunten en zo de wedstrijd in het slot gooide. Twee zondagsschoten leken de thuisploeg weer terug in de wedstrijd te brengen (14-16), maar het was opnieuw Van der Schelling die doeltreffend was voor KCR.