De ledenvergadering had een hoge opkomst (foto Roelie 't Jong)
De ledenvergadering had een hoge opkomst (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Na 100 jaar van zondag naar zaterdag

Na honderd jaar stapt SV Slikkerveer over van de zondag- naar het zaterdagvoetbal. Aan het einde van het seizoen zal de club stoppen met voetballen op zondag en horizontaal overstappen naar de zaterdagcompetities.
"Er zijn in de afgelopen weken flinke discussies gevoerd tussen de leden onderling en eigenlijk nog steeds, want het blijft een lastige keuze. Uiteindelijk was de uitslag van de stemming duidelijk” zegt voorzitter Rinus Hitzert. Tijdens de hiertoe belegde algemene ledenvergadering spraken zich 82 leden voor de zaterdag uit en stemden 26 leden tegen. Volgens het bestuur kan SV Slikkerveer niet achterblijven bij de ontwikkelingen.
"We waren hier vorig jaar al door onze leden op gewezen. Daarom hebben we nauwlettend alles gevolgd rond de overstappen van clubs in ons district. Verspreid over de eerste tot vierde klasse zijn er dit seizoen nog maar 52 clubs actief op zondag. In de laatste twee weken hebben meer dan twintig verenigingen een extra ledenvergadering gepland om de overstap te bespreken. Vijftien clubs hebben hier al een definitief besluit over genomen. Er gaan er zeker nog meer volgen, waardoor het ook voor Slikkerveer - met heel veel pijn in het hart - niet anders kan dan om ook die overstap te maken, want er blijft niks meer over van het zondagvoetbal in onze regio'' stekt Hitzert.
Verenigingen die de overstap in de afgelopen weken al hebben aangekondigd zijn: Wilhelmus, DONK, cvv Zwervers, HVV, Den Hoorn, Laakkwartier, Full Speed, Olympia, Alphen, RKDEO, Meeuwenplaat, Wippolder, vv SEP, Spartaan '20 en FC IJsselmonde. Nog een aantal clubs komt deze week bij elkaar om een beslissing te nemen.