Poseidonheren delven onderspit

In een doelpuntrijke wedstrijd trokken de heren van Poseidon ’56 aan het kortste eind bij Aquidraat H1. Het werd in Leiderdorp 16-10.
Na de eerste periode stond er al 7-4 op het bord. Poseidon had even het voortouw (2-3), maar kon de thuisploeg daarna niet bijbenen. In de tweede periode haakten de Ridderkerkers nog wel aan en konden ze de schade beperken. Halverwege was het 9-6. Met een doelpunt in de derde periode leek Poseidon weer aan te haken. Na 10-8 in de vierde periode werd alle hoop op een overwinning de bodem in geslagen. De gastheren liepen in de middenfase uit naar 15-8.

Handbalsters zonder punten

Na vier wedstrijden zijn de handbalsters van Drechtsteden nog steeds puntloos. Ook zondag bleven de punten bij de tegenstander, het Rotterdamse Atomium’61.
Wederom bevatte deze wedstrijd diverse fases van goed en zwak spel. De eerste tien minuten waren goed, met twee aan elkaar gewaagde teams. Hierin wist de thuisploeg maar één keer te scoren. Maar wisselingen binnen de ploeg, met daaruit voortvloeiende misverstanden, hielpen Atomium in het zadel. Binnen de kortste keren stond het 6-1. Het lukte trainer Raymond van der Staay niet om voor de rust (11-3) de ploeg weer op de rail te krijgen. Na de thee volgde opnieuw een fase van goed en verzorgd pel. Net als vorige week kwam de ploeg terug in de wedstrijd (14-10). Maar ook net als vorige week kon de dames dit niet volhouden en moest er noodgedwongen teveel aan de noodrem getrokken worden. De tijdstraffen en strafworpen die dit opleverde, alsmede het verzuimen kansen te benutten, leverde de vierde nederlaag op met 19-11.

Vertrouwen voor de competitie

Op 2 oktober start de handbalcompetitie voor de mannen van Drechtsteden. Om 19.30 uur begint in de Reyerhal de eerste thuiswedstrijd in de Hoofklasse C tegen het Vlaardingse Twist.
Ter voorbereiding was er afgelopen zaterdag een oefentrial met het Rotterdamse Roda 71 en het tweede team van Drechtsteden. Tijdens het laatste deel van deze ruim drie uur durende sessie speelde het eerste tegen het tweede. Coach Lazar Popov had zijn team de opdracht mee gegeven dat er geen snelle break-outs gelopen mochten worden. De aanvallen moesten puur handbal technisch worden opgezet. Ook het tweede bleef hierdoor in de wedstrijd en was er al meer structuur in deze ploeg. Het eerste won deze ontmoeting maar gaf voor beide teams een goed gevoel.