Panagos Iliadis viert een punt in de regen
Panagos Iliadis viert een punt in de regen Foto:

KCR toont twee gezichten

KCR deed afgelopen zaterdag goede zaken. Zelf won het vrij eenvoudig van KV Apeldoorn (19-16), terwijl streekgenoot DVS '69 tegen medekoploper Synergo onderuitging. Dit betekent dat KCR nu samen met DVS de tweede positie op de rangschikking inneemt achter het voorlopig ongenaakbare Synergo.
KV Apeldoorn was een voor KCR totaal onbekende tegenstander. Hoewel de ploeg uit Apeldoorn uit de eerste drie duels net als KCR vier punten had behaald, bleek al gauw dat de thuisploeg een maatje te groot was voor de bezoekers. Net als vorige week in Bilthoven startte Panagos Iliadis in de basis. Hij lijkt steeds meer zijn draai te vinden, pakte veel ballen onder de paal en was goed voor drie treffers. Na een gelijk opgaand begin gaf KCR in het laatste kwartier voor de rust vol gas en liep in een mum van tijd uit van 6-5 naar de ruststand van 13-5. Misschien was dit wel de beste helft van het seizoen, zo kon na afloop worden gehoord. Na de rust echter een totaal ander spelbeeld. KCR wist het niveau van de eerste helft niet te evenaren. Na de comfortabele ruststand is dit misschien te begrijpen, maar het verval was groot. Aanvoerder Remon de Vos was na afloop duidelijk:” Je weet dat ergens in zo'n tweede helft het verval gaat komen, maar het verschil met de eerste helft was nu echt veel te groot. Zelfs de beleving was op enig moment ver te zoeken”. De Vos toonde zich een ware aanvoerder door op het moment dat Apeldoorn terug dreigde te keren in de wedstrijd (na 15-6 werd het 15-11) met vier doelpunten op rij aan alle illusies van de gasten een einde te maken. Een gemiste strafworp in de slotseconde betekende dat KCR net niet de twintig scores bereikte.