Ibrahim El Koubai zat er fel op
Ibrahim El Koubai zat er fel op Foto:

Koploper moet buigen voor RVVH

RVVH heeft tegen de nog ongeslagen koploper XerxesDZB de eerste punten behaald. RVVH verloor de eerste twee competitiewedstrijden met 2-0 terwijl XerxesDZB zijn eerste wedstrijden beide met 4-1 wist te winnen. Dit leverde een uiterst interessant, aantrekkelijk en spannend duel op waarbij het verschil tussen de nummer één en de nummer laatst op de ranglijst nauwelijks te zien was.
Na de aftrap ontspon zich een aantrekkelijk duel waarbij het talrijk opgekomen publiek volop aan zijn trekken kwam. RVVH opende met een schot van Sanzio Dieterich dat net naast het doel van XerxesDZB ging. XerxesDZB werd gevaarlijk via een corner in de tiende minuut waarbij de bal maar net opgeruimd kon worden door de RVVH-defensie. Gino Stolk kreeg tot twee keer toe een goede mogelijkheid om te scoren maar beide kansen werden net in de kiem gesmoord door de XerxesDZB-defensie. Halverwege de eerste helft zette RVVH een uitstekende aanval over rechts op via El Koubai, Ajarai en Stolk waarbij laatstgenoemde de bal in de linkerhoek kon schieten, 1-0. Vlak voor rust tekende Harold Vrolijk bijna de gelijkmaker aan, maar keeper Nikolic ranselde zijn harde inzet uit de kruising.
De tweede helft begon met een enorm offensief van XerxesDZB. De RVVH-defensie met in de hoofdrol keeper Nikolic kon een paar keer ternauwernood redden. Het kantelpunt was de 70ste minuut. Jessie Proost onderschepte op het middenveld de bal en gaf een prima steekbal op invaller Christiaan Sprangemeijer die zich met een mooie beweging vrij voor de keeper speelde en prima binnenschoot.