Jan Snijder met de prijswinnaars (foto Arjan 't Jong)
Jan Snijder met de prijswinnaars (foto Arjan 't Jong) Foto: Roelie 't Jong

Eeuwfeest op hoofdveld

Het 100-jarig bestaan van SV Slikkerveer kon ook dit jaar niet met een feestweek worden gevierd. Er was wel een  feestweekend mogelijk met diverse spelen op het hoofdveld voor alle spelende leden.
Na de officiƫle opening door voorzitter Rinus Hitzert gingen zaterdagmorgen als eerste alle pupillen aan de slag om hun parcours af te ronden. Er werd onder andere gevoetbald op een pannaveldje, gemeten hoe hard iedereen kon schieten en werden er partijtjes gespeeld met kleine doeltjes. Ook werd er ouderwets touw getrokken en afgewerkt via kleine pylonnetjes. Het schieten op doel in de gaten viel niet mee. Het werd er zelfs moeilijker op toen de trainers achter de gaten gingen staan. Scoren in de grote cup viel trouwens ook niet mee, maar de stormbaan was weer helemaal geweldig. Overal konden punten worden verdiend. Alswinnaars konden Elin Jacobs, Jeremy Kingma, Kasey van Driel en Jaivey Vlap in het zonnetje gezet worden door Jan Snijder namens de Jubileumcommissie.

Hard schot
Op zondag mochten de senioren aan hun feestdag starten met een goed en stevig gezamenlijk ontbijt. Daarna werden de teams ingedeeld en werd het parcours voor de senioren in gang gezet. Ook hier was het de stormbaan het spel dat het fanatiekst werd uitgevoerd. Bij het onderdeel wie het hardste kon schieten zette eerste elftalspeler Ronald Capelle met 119 m/s de hoogste score van de dag. Boy van Reede legde de bal het vaakste op de stropdas van de mega opblaaspop.