De finish van de Sleutel estafette in Rotterdam (foto: Mathilde Dusol)
De finish van de Sleutel estafette in Rotterdam (foto: Mathilde Dusol) Foto: Mathilde Dusol

Sportpoli geopend na sleutelestafette

ROTTERDAM - In de afgelopen maanden is de Esther Vergeer Foundation Sportpoli gestart in vijf Kinderziekenhuizen in Nederland, waaronder het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De Sportpoli begeleiden kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone' sportvereniging: "Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind welkom is."
De Sportpoli in Rotterdam is officieel geopend met een Sleutel Estafette die op 1 oktober startte vanaf Papendal en op 6 oktober eindigde bij het Sophia Kinderziekenhuis. De etappes voerden onder andere door Arnhem, Wageningen, Rhenen, Tiel, Geldermalsen, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Dordrecht en Rotterdam. Paralympisch kampioen handbike Jetze Plat nam de slotetappe voor zijn rekening en bracht samen met Mensje Hoogervorst, die via de foundation is gaan tennissen, de sleutel naar de finish in Rotterdam. Zij reden in stromende regen door Ridderkerk naar de Maasstad.
Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: "De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; dat vind ik echt fantastisch!”.
Voor de realisatie van de Sportpoli ontving de Foundation een schenking van 260.000 euro van de Nationale Postcode Loterij.