Badminton voor bedrijven

Op vrijdag 29 oktober organiseert badmintonvereniging Ribad weer een bedrijventoernooi. Sportieve teams bestaande uit 4 tot 6 medewerkers van bedrijven uit de regio gaan het in sporthal Drievliet tegen elkaar opnemen. "Al sinds de eerste editie in 2016 is het bedrijventoernooi een succes" aldus clubvoorzitter Ron Velthuizen. "Het is steevast een gezellige namiddag en avond waarop de deelnemers in het veld een fanatiek shuttletje slaan en langs de lijn kunnen netwerken."
Nadat het toernooi in juni 2020 niet door kon gaan en in juni 2021 gezien de coronamaatregelen nog iets te vroeg kwam, heeft Ribad besloten het nieuwe activiteitenjaar af te trappen met het bedrijventoernooi. Er is gretig ingetekend door oud-deelnemers. Voor de laatste plekken kan contact worden opgenomen via activiteiten@ribad.nl. Deelname kost € 100 per team, inclusief een lichte sportmaaltijd vooraf.

Volleyballen voor senioren

Het is bekend dat bewegen en sociale contacten op oudere leeftijd enorm belangrijk zijn. Daarom biedt Facet Ridderkerk elke woensdag van 11.00 tot 12.30 uur een gezellige beweegactiviteit aan voor senioren in sporthal Drievliet. Deze laagdrempelige activiteit start altijd met een warming-up om de spieren en gewrichten los te maken. Er wordt met elkaar gewerkt aan de conditie, uithoudingsvermogen, stabiliteit en kracht. Hierbij wordt rekening gehouden met het niveau van de deelnemers. Daarna wordt er met een gezellige groep mannen volleybal gespeeld. Volleybal is er een leuk, maar soms ook best lastig teamspel. Om toch het volleybalspel te blijven spelen wordt er gespeeld met enkele aangepaste regels. Hierdoor blijft de bal langer in het spel en wordt er meer overgespeeld. Volleybal voor senioren is iedere woensdag van 11.00 tot 12.30 uur (m.u.v. de schoolvakanties) in sporthal Drievliet. Christa van Gent verzorgt de lessen. Christa is een ervaren docente die al jaren senioren traint. Voor meer informatie of een proefles aanvragen kan men contact opnemen met Jesper Lagendijk van Facet: 0180-432350 of jesper.lagendijk@facet
ridderkerk.nl.