Dawn Schaerlaeckens op weg naar een doelpunt.
Dawn Schaerlaeckens op weg naar een doelpunt. Foto:

KCR maakt indruk met sterke partij

Patrick den Hertog, coach van KCR, toonde zich na de met overmacht gewonnen wedstrijd tegen het povere Telstar een tevreden man. "Onze beste, meest complete wedstrijd tot nu toe. Vooral verdedigend hebben we zeer goed en stabiel gespeeld. En dat goede verdedigen hebben we dit keer de hele wedstrijd vol gehouden”.
En met die laatste opmerking sloeg hij de spijker op de kop. Op zich lijkt KCR in vergelijking met alle tegenstanders tot nu toe het beste korfbal te kunnen brengen, zowel aanvallend als verdedigend. Maar vaak bleek de ploeg vaak niet in staat het hoge niveau de gehele wedstrijd vol te houden. Onder toeziend oog van onder anderen hoofdsponsor Arjan Kruis van Akomar Shipping bleek de thuisploeg voor het eerst dit seizoen erin te slagen het gewenste niveau de volle wedstrijd wel vast te houden. Tot 9-7 ging het duel min of meer gelijk op, temeer omdat het tweede aanvalsvak van KCR maar moeizaam tot scoren kwam. Maar toen ook dit kwartet op toeren kwam was er voor de gasten geen houden meer aan. Van 9-7 werd de voorsprong snel groter tot 14-7 bij de rust. De wedstrijd leek gespeeld, maar het deel van de KCR-aanhang dat vorige week de wedstrijd tegen DVS had gezien, waar hun ploeg ook een "zekere” voorsprong weggaf, was er nog niet helemaal gerust op.
Na de rust maakte KCR direct duidelijk dat er voor Telstar niets te halen viel. Het verschil werd nooit minder dan zes treffers. Den Hertog kon zich zelfs veroorloven om zijn twee meest ervaren puntspelers, aanvoerder De Vos en Mark van der Schelling, de laatste tien minuten rust te gunnen. Na 16-9 en 19-12 werd tenslotte de eindstand van 22-13 bereikt.