Boy van Reede maakt de 0-1 (foto Roelie 't Jong)
Boy van Reede maakt de 0-1 (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer wint ruim van Irene '58

Slikkerveer speelde afgelopen zondag een degelijke wedstrijd tegen Irene ’58 in het Brabantse Den Hout. Er werd overtuigend met 1-5 gewonnen.
Trainer Driss El Akchaoui miste in zijn selectie Ronald Capelle, Iwan Tewelde en Aaron Plaisier, die geblesseerd moesten toekijken. Zij zagen dat Bas Mulder al na vier minuten de openingstreffer op zijn schoen had, maar schoot oog in oog met de keeper op de paal. Vijf minuten later was het wel raak. Mulder slingerde een vrije trap de zestien binnen en de goed meegelopen Boy van Reede wist daar wel raad mee: 0-1. Daarna mocht de thuisclub een aantal corners op rij nemen, maar daar kwam nauwelijks gevaar uit. Alleen Damion Janssen zorgde met een half geraakte bal voor een bal voorlangs, die gelukkig voor Slikkerveer door iedereen werd gemist.
In de 31ste minuut konden de meegereisde Slikkerveersupporters opnieuw juichen. Robert Kosten vond de verre hoek uit een harde pass van Chevillio Halden.
Na rust voerde Slikkerveer de score op met treffers van Robert Kosten (penalty), Bas Mulder en Nick Geluk, die als een echte goaltjesdief in de spits de bal van richting veranderde en daarna de bal tergend langzaam in het doel zag verdwijnen.
Een minuut na de 0-5 bracht Irene '58 een eretreffer op het bord uit een penalty, waarmee een botsing van Patrick Werkhoven met een tegenstander werd bestraft.
Komende zondag speelt Slikkerveer thuis tegen Oosterhout. De aftrap op het Reijerpark is om 14.00 uur.