De vrouwen van RVVH liepen stuk op de defensie van Eldenia
De vrouwen van RVVH liepen stuk op de defensie van Eldenia Foto:

Onnodig verlies voor RVVH vrouwen

De vrouwen van RVVH verzuimden zaterdag om Eldenia VR1 op nul punten te houden. De Ridderkerkse dames, die zelf nog maar één overwinning boekten, verloren onnodig en blijven zo in de onderste gelederen van de Topklasse.
Op het sportpark van RVVH waren de vrouwenteams aan elkaar gewaagd. De thuisploeg was sterker op het middenveld, maar kon aanvallend weinig potten breken tegen de fysieke sterke defensie van de bezoeksters. Op haar beurt wist Eldenia zelden te combineren tot goede aanvallen.
Na de rust met 0-0 werd het niet beter, maar wel spannender. Eldenia kwam fortuinlijk op 0-1 nadat keepster Lisette Snel een schot (of was het een voorzet?) niet onder controle kon krijgen. Een eenvoudige intikker was het gevolg. Na die tegenvaller wisten de RVVH vrouwen meer druk te zetten, maar moesten ze ook waken voor de counter. Alle kans op een goed resultaat was er na de mooie gelijkmaker van Vivianne Verheijen, die scherp reageerde op een doorgeschoten bal binnen de zestien. Een kwartier voor tijd liep het elftal van Andrew Thomas weer achter de feiten aan. Na slordig balverlies moest de 1-2 worden geïncasseerd. In antwoord op die treffer werden de mouwen opnieuw opgestroopt, maar keer op keer moest de aanvalslinie de meerdere erkennen in de stug verdedigende Arnhemse vrouwen.