Boy van Reede kopt de 2-2 binnen (foto Roelie 't Jong)
Boy van Reede kopt de 2-2 binnen (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Blessures nekken Slikkerveer

Slikkerveer had zondagmiddag een prima start tegen Oosterhout. Op het eigen sportpark was het al na twee minuten raak. Robert Kosten kopte een voorzit van Chevillio Halden onberispelijk binnen. Een kwartier lang hield Slikkerveer de bezoekers onder de duim. Uit de eerste serieuze aanval (na fout uitverdedigen) lag wel de gelijkmaker in het net. Een paar minuten later moest Damion Janssen met een hamstringblessure van het veld. Na de rust kwam daar het uitvallen van Robert Kosten bij, waardoor Slikkerveer veel inleverde op de as van het veld. Oosterhout profiteerde in de 50ste minuut met maken van de 1-2. Een kopbal van Boy van Reede (uit opnieuw een voorzet van Halden) bracht drie minuten de gelijkmaker. Daarna nam Oosterhout het heft in handen en won het met name de slag om het middenveld. In de 58-ste minuut wist keeper Patrick Werkhoven nog een hard schot van afstand over te tikken. In de 62-ste minuut was Werkhoven wel kansloos op een bekeken schot vanaf de rand van de zestien in de linkerhoek van Houdayfa Benyidir, al ging daar nog wel slecht uitverdedigen van Slikkerveer aan vooraf. In de 70-ste minuut was de wedstrijd gespeeld toen Oosterhout op 2-4 kwam via een droge knal van afstand van Diae Abjij. Daarna probeerde Slikkerveer wel de aanval te zoeken, maar echt gevaarlijk werd het niet. Een inzet van Bas Mulder mistte kracht, een vrije trap van Boy van Reede ging over het doel en het omver lopen in de zestien van Nick Geluk werd niet zo gezien door scheidsrechter Wagner, die een gemakkelijke middag had.