Tanja de Jonge, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, mocht de eerste paal slaan
Tanja de Jonge, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, mocht de eerste paal slaan Foto:

Anderhalf jaar werk aan de IJsselmondse Knoop

De reconstructie van de IJsselmondse Knoop is op vrijdag 22 oktober officieel gestart. Tanja de Jonge, voorzitter van het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) mocht de ceremoniële eerste paal slaan. Ze gaf daarmee het startsein voor de grootschalige werkzaamheden aan het verkeersknooppunt.
Het heiwerk voor deze reconstructie wordt gedaan voor de fietsonderdoorgang, die het voor fietsers straks mogelijk maakt om de Verbindingsweg via een tunnel over te steken. Voor het eerste deel van deze onderdoorgang worden 116 palen geslagen. De heiwerkzaamheden duren ± vier weken. Daarnaast is, buiten de spitsuren om, gestart met de aanleg van een geasfalteerde uitvoegstrook van de Verbindingsweg naar het bouwterrein van KWS, de aannemer die komende anderhalf aan de reconstructie zal werken. Deze ‘bouwstraat' zal later als een van de nieuwe wegstroken deel uitmaken van de vernieuwde knoop.
De bedrijven en woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Wel zal er regelmatig een andere routing zijn. Voor fietsers worden eind dit jaar omleidingen ingesteld. Die blijven van kracht tot de oplevering van nieuwe IJsselmondse Knoop.