Gianni Lopes ligt er verslagen bij na de 1-3
Gianni Lopes ligt er verslagen bij na de 1-3 Foto:

Bolnes over de knie van Overmaas

Bolnes verloor afgelopen zaterdag met 1-7 van de ongeslagen koploper Overmaas. Die uitslag suggereert dat de thuisploeg werd weggespeeld op de Bolnesser Berg, maar dit ruime verlies was geflatteerd. Zeker de eerste helft was Bolnes tegen de lijstaanvoerder opgewassen op een moeilijk bespeelbaar B-veld.
Het hoofdveld was na de vele regenval afgekeurd, maar op het troosteloze bijveld mocht er wel worden afgetrapt. Bij de welkome warme thee in de rust was het 1-2. Bolnes kwam na de eerste achterstand weer terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van Overmaas. De thuisploeg leek daarna aanspraak te maken op meer, maar een paar ongelukkige momenten brachten de elf van trainer Cesar da Lopes op te grote achterstand. Bolneskeeper Mike Hamstra raakte bij de inleiding van de 1-3 de bal niet vol bij een poging hem weg te schoppen, waarna spits Ukbe Arian de wanhopig glijdende Gianni Lopes te snel af was. Kort daarna was een uit een korte corner hard geschoten bal alle benen in de zestien te machtig. Overmaas werd vervolgens aan de 1-5 geholpen door Hamstra die met een potje pingelen liet zien waarom hij keeper is geworden. De bezoekers kregen in de laatste minuten alle ruimte om mooie kansen uit te spelen. De ingevallen Jamie dos Santos Monteiro Vieira profiteerde twee keer. De 1-7 kopte hij letterlijk in de slotseconde binnen.