Sanne Hobé in de aanval
Sanne Hobé in de aanval Foto:

Gelijkspel voor Poseidondames

De waterpolovrouwen van Poseidon '56 kregen afgelopen zaterdag bezoek van de vrouwen van het derde damesteam van Z&PC De Gouwe uit Waddinxveen. Wedstrijden tussen deze twee ploegen leverden de afgelopen seizoenen steevast spannende wedstrijden met kleine verschillen op. Dat was afgelopen zaterdag niet anders.
Z&PC De Gouw begon beter aan de wedstrijd en scoorden ook als eerste. Het doelpunt schudde de thuisploeg wakker en na iets meer dan een minuut was de stand weer in evenwicht. De thuisploeg leek door te kunnen drukken en nam een 2-1 voorsprong, maar zag in een ongelukkig moment in de slotfase De Gouwe toch weer langszij komen. De tweede periode kende eenzelfde begin als de eerste periode. Na anderhalve minuut nam de ploeg uit Waddinxveen een hernieuwde voorsprong. Opnieuw kon Poseidon de achterstand wegpoetsen, al was het ditmaal vanuit een strafworp. In de derde periode nam Poseidon voor de eerste maal het initiatief aan het begin van de periode en dat leidde al vlot tot een 4-3 voorsprong voor de Ridderkerkse ploeg. Maar ook nu bleek dat niet de beslissing te zijn. Aan het einde van de periode trok De Gouwe de stand weer recht. De uitploeg leek nu over het betere eindschot te beschikken. Door middel van twee snelle doelpunten aan het begin van de vierde periode leken de bezoeksters met 4-6 een beslissende voorsprong te hebben genomen. Poseidon herstelde zich echter knap en kwam in de volgende minuten terug tot 6-6. In de slotfase hadden beide ploegen kans op de overwinning, maar er werd niet meer gescoord.