Rijsoord blijft op de nul

Rijsoord leek zich zaterdagmiddag van de nul af te spelen. Uit bij ARC kwam de ploeg verdiend op voorsprong. Na wat eerdere kansen voor Rijsoord maakte Gazar Dermendjan de 0-1 toen hij na een halfuur alleen op keeper Aäron Balk af kon. ARC werd daarna in het zadel geholpen door een rode kaart kort voor rust voor Maily Lopez, die volgens de scheidsrechter een overtreding beging op een doorgebroken speler. Tegen tien man zocht de thuisploeg na de thee direct de aanval. Na elf minuten vond rechtsback Huib Oversloot met een lage schuiver het eerste gaatje: 1-1. Het verzet van Rijsoord was gebroken en met nog iets meer dan een kwartier te spelen werd het 2-1 voor de thuisploeg. Doelpuntenmaker was invaller Yassin Kaabouni. Het zou uiteindelijk 3-1 worden door een doelpunt van Thijs Hoogenboom, die kort daarvoor een prima kans geweldig gestopt zag worden door Christian van Wijngen. Trainer Clemens Bastiaansen was na afloop van de wedstrijd duidelijk teleurgesteld: “Complimenten voor mijn team. De eerste helft is er zeer volwassen gespeeld en we kwamen knap op de 0-1. De rode kaart vlak voor rust was beslissend en zeker te zwaar bestraft.”

RVVH pakt koppositie

Na de overwinning op Oranje Wit (2-3) staat RVVH op de eerste plaats van de eerste klasse B. In Dordrecht was het een levendige wedstrijd met drie doelpunten in de eerste negen minuten. RVVH vierde in de derde minuut de openingstreffer. Everton Pires Tavares verlengde een voorzet van Jessie Proost en zag de bal via de paal in het net verdwijnen. Uitglijden van Leon Steketee leidde de 1-1 in. Dit gaf Ibo Ozbilek alle vrijheid om de hoek tegenover keeper Kristijan Nikolic uit te zoeken. Amper twee minuten later stond Oranje Wit op voorsprong. Een corner van de rechterkant werd slecht verdedigd door RVVH waarna bij de tweede paal Giovanni Cairo alle tijd en ruimte kreeg om de 2-1 binnen te schieten. Uit de kansen die daarna kwamen scoorden beide ploegen niet. Na een kwartier spelen in de tweede helft maakte de ingevallen Jesse Eggers met een prachtige uithaal de 2-2. Brendon Könemann zette de Ridderkerkers op voorsprong uit een penalty na het neerhalen van Pires Tavares. De beste kansen waren daarna voor RVVH, maar doelpunten bleven uit.