Drechtsteden kan gat niet dichten

Een gehavend Drechtsteden team kreeg in Rijswijk tegen de vrouwen van Hercules niet het loon van het harde werken. Met drie A- junioren in de ploeg werd het een 19-16 nederlaag.
Ondanks dat stevig werd ingezet op de verdediging kwam Hercules al gauw op een voorsprong (4-1). Aanvallend kreeg de ploeg, ondanks het harde werken, geen grip op de tegenstander waardoor het verschil bij rust op drie treffers kwam (9-6). Na de rust kwam de ploeg sterk terug. Het harde werken had nu wel resultaat en kroop de ploeg dicht naar de thuisploeg. Het verschil kon terug worden gebracht tot één treffer (14-13). Door enkele tijdstraffen kon de volgende stap net niet worden genomen waardoor uiteindelijk toch met 19-16 werd verloren. Na afloop was trainer Raymond van der Staay toch positief. “Er zit progressie in het spel en de inzet is prima. Vandaag hadden we misschien iets meer verdiend. Hopelijk kunnen we zondag de punten in huis houden al is de tegenstander er één zonder puntverlies in de eerste twee wedstrijden. Om 14.00 uur komt VENECO/VELO 3 op bezoek in de Reyerhal.

Zwarte zaterdag voor Poseidon '56

Na de eerste overwinning voor de herfstvakantie op Katwijk, leek MNC Dordrecht de ideale tegenstander voor Poseidon '56 voor een succesvol vervolg van de competitie. Echter niets bleek minder waar. Er werd kansloos met 16-4 verloren.
Binnen anderhalve minuut wedstrijd stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong en die werd gaandeweg de wedstrijd alleen maar groter. Dankzij een treffer in de slotfase van de eerste periode mocht Poseidon '56 met een 4-1 achterstand nog hopen, maar ook in de tweede periode was het MNC Dordrecht dat de klok sloeg en via een tweetal man-meer-situaties uitliep naar 6-1. Poseidon '56 kon nog eenmaal tegenscoren, voor MNC Dordrecht in de slotfase van de periode eenvoudig de score kon opvoeren naar 9-2. In de derde en vierde periode werden er nog zeven bij gemaakt. Poseidon wist er slechts twee treffers tegenover te stellen. Met dit verlies keren de Ridderkerkse waterpoloërs weer terug in de gevarenzone rond de degradatiestreep. Volgende week krijgen de heren een nieuwe kans als de buren van Wiekslag uit Alblasserdam op bezoek komen. Deze ploeg staat op basis van doelsaldo een plaats hoger in de stand.