De koffers werden door de leerlingenraad geopend op het schoolplein
De koffers werden door de leerlingenraad geopend op het schoolplein Foto:

Leerlingen van De Botter gaan op ontdekkingsreis

Vrijdag 29 oktober verschenen de leerlingen van de leerlingenraad van De Botter in Ridderkerk op het podium op het schoolplein met koffers en verrekijkers. Zij vertelden dat zij op ontdekkingsreis gingen en dat alle kinderen van de school mee mochten! Met het openen van de koffers, waaruit verschillende voorwerpen tevoorschijn kwamen, maakten zij bekend waar de reizen naar toe gaan.
Tijdens de ontdekkingsreizen, die vier keer per jaar voor een periode van twee weken op de school worden georganiseerd, kunnen de kinderen kiezen uit een breed aanbod van workshops die aansluiten bij de brede ontwikkeling van de kinderen. Voor de invulling van deze workshops werkt de school samen met ouders, lokale bedrijven, Facet en Servicebureau Onderwijs & Cultuur. “Ieder kind heeft zijn eigen talenten en zijn eigen ontwikkelingsmogelijkheden. Wij vinden het belangrijk dat de talenten van kinderen tot hun recht komen” vertelt directeur Karin Jasper.

Uitgedaagd
“Tijdens onze ontdekkingsreizen worden de kinderen uitgedaagd om nieuwe dingen te leren, creatief te denken, kritisch te denken, goed te communiceren en samen te werken. Zo leren we de kinderen belangrijke vaardigheden die hen voorbereiden op de toekomst, die een grote ontdekkingsreis is” aldus de directeur
Na de gezamenlijke, feestelijke opening op het plein kregen alle groepen nog een swingende, muzikale drum workout om alvast in de stemming te komen voor de eerste reis in de wereld van dans, muziek en drama. Later in het jaar zullen er nog ontdekkingsreizen plaatsvinden in de wereld van beroepen, in de wereld van de beeldende kunst en in de wereld van sport en spel.