Sabine Vlasblom was goed voor vier treffers
Sabine Vlasblom was goed voor vier treffers Foto:

KCR doet goede zaken bij Rust Roest

KCR heeft de eerste helft van het veldseizoen met een heel goed gevoel afgesloten. Na een overrompelende start (7-0 voorsprong binnen ruim tien minuten) had de thuisploeg in de rest van de wedstrijd geen kind aan Rust Roest. Een logische 23-15 overwinning was vervolgens het eindresultaat.
KCR kende een flitsende start. Sabine Vlasblom (goed voor vier treffers) benutte haar eerste vrije bal, waarna Floris-Jan Bos goed was voor de 2-0. Remon de Vos, zoals altijd super gedreven, had aan twee doelpogingen genoeg om de voorsprong te verdubbelen. Vlasblom en Bos waren vervolgens opnieuw doeltreffend, waarna Remon de Vos de 7-0 verzorgde. De gasten hadden tot op dat moment nauwelijks kansen weten te creëren, aangezien KCR verdedigend geen centimeter ruimte bood en de Eindhovense aanvallers tot in alle hoeken van het vak achtervolgde. Enkele heren van Rust Roest meldden na afloop dat geen enkel team in verdedigend opzicht zoveel druk kan zetten als dit KCR. Een mooi compliment voor coach Patrick den Hertog, die zijn ploeg steeds meer het door hem gewenste spelletje ziet spelen. Na de 7-0 nam KCR enigszins gas terug, waarbij de marge echter nooit kleiner werd dan zes doelpunten verschil. Direct na het laatste fluitsignaal werd bekend dat koploper Synergo tegen een nederlaag was afgelopen tegen Telstar. Dat betekent dat KCR nu op gelijke hoogte is gekomen met de ploeg uit Utrecht. Na de zaalcompetitie mag KCR op 23 april afreizen naar de Domstad, waar het een grote stap kan zetten richting de zo felbegeerde titel. De komende weken is KCR in voorbereiding op het zaalseizoen, dat op 27 november start met een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar.