Stevie Soares schiet de 2-0 binnen
Stevie Soares schiet de 2-0 binnen Foto:

RVVH wint moeizaam

RVVH blijft lijstaanvoerder na moeizaam te hebben gewonnen van Neptunes-Schiebroek. De drie punten werden behaald met twee doelpunten van de ingevallen Stevie Soares.
Het was de vijfde competitiezege van RVVH op rij, maar zeker niet de beste wedstrijd van deze serie. Zeker in de eerste helft was niet zichtbaar dat dit een wedstrijd was tussen de koploper en de rode lantaarndrager. Ook in de tweede helft bleef het aanvankelijk redelijk op en neer gaan tussen beide ploegen. RVVH had voetballend wel een overwicht, maar Neptunus-Schiebroek wilde duidelijk zijn huid zo duur mogelijk verkopen. Nelson Costa-de Brito testte als eerste Nikolic, waarna enige tijd later Kuil dat ook nog eens deed. In beide gevallen was de RVVH goalie de zaak meester. Na ruim een uur leek RVVH het welletjes te vinden en werden de duimschroeven wat aangedraaid. De opgevoerde druk resulteerde in de 69ste minuut in de openingstreffer. Brandon Könemann ging goed door en vanaf de achterlijn gaf hij de bal strak voor, waar de gretige Soares de bal binnen wist te schieten. RVVH leek meer controle te hebben over de wedstrijd, maar Neptunes kon toch nog een paar keer dreigend opkomen. Pas in blessuretijd was er zekerheid. In de vierde minuut van de extra tijd tijd speelde Könemann aan de linkerkant door naar de Witte. Deze dribbelde de zestien in om op het juiste moment de vrijgelaten Soares te bedienen: 2-0. Scheidsrechter D. Vriesenga, die de kaarten in deze sportieve wedstrijd op zak kon houden, liet na die treffer niet meer aftrappen.