PvdA-leden deden mee aan de maandelijkse milieuactie in Bolnes
PvdA-leden deden mee aan de maandelijkse milieuactie in Bolnes Foto:

Veel lege blikjes op straat in Bolnes

Troep op straat is veel inwoners een doorn in het oog. Het is opvallend hoeveel en welk afval fractieleden van de PvdA zaterdag tegenkwamen bij een rondje Bolnes. Er werden bij deze opruimronde veel lege blikjes bier en Red Bull opgeraapt. "En chipszakken en patat of andere plastic bakjes. Blijkbaar zitten mensen graag met elkaar buiten om wat te drinken en eten maar kunnen ze het niet opbrengen om die paar meter naar de vuilnisbak te lopen."
Volgens een voorbijganger zou je bij die hangplekken een blikvanger moeten neerzetten want dan is weggooien leuker. Op de grond lagen ook veel mondkapjes, vooral een aardig aantal voor de ingangen van de flats of appartementencomplexen. Dat zal de komende tijd niet minder worden. Aan het afval te zien lijkt er op de Boelewerf nog behoorlijk gehangen en gedeald te worden. Het wordt doordeweeks ‘s ochtends door de gemeente opgeruimd maar in het weekend niet.
Een positief punt was dat er duidelijk minder plastic flesjes in de bosjes worden gegooid. Het statiegeld op de flesjes lijkt te werken om zwerfvuil tegen te gaan. Een ander positief punt is dat steeds meer mensen minder op straat gooien en meer mensen helpen om zwerfvuil op te ruimen. En natuurlijk dat Buurtpreventie Bolnes stug elke maand met een groep betrokken buurtbewoners de strijd aangaat. Buurtpreventie Bolnes heeft ook een groot aantal afvalknijpers verspreid onder inwoners in de wijk die hun buurtje schoon houden.
Dus woont u in Bolnes en wilt u op gezellige manier uw steentje bij dragen? Knijper mee op de eerste zaterdag van de maand!