Ronald Capelle is zijn tegenstander te snel af (foto Roelie 't Jong)
Ronald Capelle is zijn tegenstander te snel af (foto Roelie 't Jong) Foto: Roelie `t Jong

Slikkerveer te sterk voor SC Gastel

Slikkerveer heeft zondag de punten afgesnoept van SC Gastel. De virtuele Brabantse koploper kreeg op het Reijerpark klop met 3-1.
De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af met kleine kansjes over en weer. Pas na een halfuur spelen veranderde dit enigszins. Een doelpoging van Gastel ging net over het doel, waarna Bas Mulder twee keer namens Slikkerveer dichtbij was. In de 35ste minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Uit een goede pass vanaf het middenveld werd Ronald Capelle goed diep gestuurd. Na het omspelen van de uitkomende doelman kon hij eenvoudig de 1-0 op het scorebord zetten. In de tweede helft speelde Gastel zichzelf uit de wedstrijd. Voor opmerkingen tegen de scheidsrechter liep Luc de Jong tegen zijn tweede gele kaart aan en daarna zag ook Matthijs Nagtzaam twee keer geel. Slikkerveer stond met elf tegen negen, maar dat was op het veld bijna niet te zien. Gaandeweg de wedstrijd kreeg Slikkerveer wel steeds meer kansen. Een kwartier voor tijd viel de 2-0. Boy van Reede kopte uit een corner op de paal en Tico ten Have tikte de rebound binnen. Een minuut later hadden de bezoekers de aansluitingstreffer al weer binnen liggen, want Bart Aarssen kopte uit een vrije trap binnen: 2-1. Alles leek toen weer open te liggen, maar Slikkerveer kreeg de beste kansen. Een eerste schot van Valerio Vers werd nog goed gepakt. Een tweede inzet in de slotminuut belandde tegen de paal. In de tweede minuut van de blessuretijd werd Valerio Vers in de zestien onderuit gewerkt, waarna de bal op de penaltystip belandde. Bas Mulder benutte dit buitenkansje keurig: 3-1. Dit werd ook de eindstand.