Tim Krijne heeft het nakijken (foto Ruud de Jong)
Tim Krijne heeft het nakijken (foto Ruud de Jong) Foto:

Eerste verlies voor Drechtsteden

De eerste competitienederlaag van de handballers is een feit. In de thuishal van De Meeuwen is spelen met hars niet toegestaan. Ploegen die hoog tempo spelen zijn dan in het nadeel. Dit brak uiteindelijk ook Drechtsteden op. De Meeuwen, net als Drechtsteden na vijf wedstrijden nog ongeslagen, speelde de bal in een laag tempo rond. Verdedigend konden de Rotterdammers dan ook redelijk onder controle worden gehouden. Aanvallend lag dit anders. Menige snelle aanval ging door balverlies (geen hars) de mist in. Drechtsteden had moeite om in het juiste aanvalsritme te komen. Bij rust keek de ploeg aan tegen een 11-8 achterstand. Ook in het tweede deel had Drechtsteden duidelijk moeite met de omstandigheden. Dit resulteerde in irritaties naar scheidsrechter en tegenstanders. Gescoord werd er bijna niet meer. De Meeuwen bouwde een voorsprong op van 7 treffers (18-10). Nadat Popov had ingegrepen herpakte de ploeg zich enigszins en verkleinde het verschil tot 20-17. Een nederlaag kon helaas niet meer worden afgewend en met 23-19 zakt de ploeg nu naar de tweede plaats. Na afloop was coach Lazar Popov toch niet ontevreden. "Verdedigend zat het wel goed met de sterk keepende Lennard Huisman, maar aanvallend hebben we moeite in wedstrijden waar we geen hars mogen gebruiken. Hier moeten we nog aan werken, want we zullen waarschijnlijk nog meer zalen treffen waar dit niet mag.” Over de rommelige fase in de tweede helft is de coach kritisch: "We moeten leren om in mindere situaties niet te gaan lopen zeuren op scheidsrechters en tegenstanders. Nergens voor nodig."