LEZERS SCHRIJVEN

De juiste boom / pluim op de juiste plek 2
Regelmatig krijgt de gemeente kritiek op handelen, maar nu mag er wel eens een keer een pluim uitgedeeld worden.
Nadat we op eerdere vragen geen respons kregen, werd bij de volgende aanvraag een gesprek met wethouder Meij en David Krijgsman ingepland, met de vraag of het mogelijk zou zijn om nieuwe bomen aan te planten langs de Visvliet in de plaats van de gerooide kastanjebomen.
In het gesprek werd dit toegezegd en dat dit ook past in de huidige groenvisie van de gemeente.
Op woensdag 11 november hebben de kinderen van de basisschool de laatste bomen geplant. En nu staat er een prachtig resultaat met een mix van diverse boomsoorten langs de Visvliet, goed voor de natuur, goed voor de mens, ga zo door !

René van de Giessen


Drie keer laf
Op zaterdag 13 november hebben wij allemaal kunnen zien hoe onze kinderen, onze cultuur en onze democratie ook in Ridderkerk in de steek zijn gelaten. Want, hoewel de overgrote meerderheid wil dat Zwarte Piet zwart blijft, hebben wij in Rijsoord gezien hoe Zwarte Piet wordt gecensureerd en gediscrimineerd.
Omdat een kleine minderheid dramt, en soms geweld niet schuwt, wordt laf door de knieën gegaan. Hiermee worden de ondemocratische drammers dus beloond, en de democratie dus beschadigd. Ik noem dit LAF.
Onze kinderen worden in de kou gezet. Ik noem dit LAF.
Onze Nederlandse cultuur, die ook veel moois en goeds heeft, wordt te grabbel gegooid. Ik noem dit LAF.
Zullen straks onze kinderen en kleinkinderen ons ook LAF noemen? Dat hebben wij zelf in de hand! Tijd om ons geweldloos en fatsoenlijk te gaan verzetten. Voordat het te laat is!
Ik blijf opkomen voor onze democratische Nederlandse cultuur, en ons kinderfeest. Laten wij ons verenigen: eenheid maakt macht!
U kunt mij volgen op www.vk.com/marcelvink. Daar staan ook mijn contactgegevens.

Marcel Vink