Remon de Boer droeg met twee treffers bij aan de overwinning
Remon de Boer droeg met twee treffers bij aan de overwinning Foto:

Belangrijke winst voor Poseidon

Het eerste herenwaterpoloteam van Poseidon '56 pakte zaterdag de broodnodige punten tegen hekkensluiter De Lansingh. De Ridderkerkers halen links en rechts wel wat punten, maar vrij van zorgen is de ploeg nog geenszins. Het was dus belangrijk dat afgelopen zaterdag de punten in eigen huis werden gehouden. De bezoekers zagen uiteraard ook winstkansen en hun productieve midvoor had al snel een gaatje in de Poseidon-defensie gevonden. Tot tweemaal toe moest Poseidon een achterstand wegpoetsen, maar het einde van de eerste periode werd toch nog met een 2-2 stand gehaald.
Vanaf periode 2 had de thuisploeg goed vat op de aanvallen van De Lansingh, nog eenmaal wisten de gasten gelijk te maken, maar daarna konden de bezoekers het tempo van Poseidon '56 niet meer volgen. Door nog een treffer werd er met een 4-3 voorsprong voor de thuisploeg van kant gewisseld. Door twee overtalsituaties kon Poseidon de stand in de derde periode al vlot uitbouwen naar 6-3.
Met een geruststellende marge van drie treffers kon de thuisploeg aan de laatste periode beginnen. De thuisploeg wilde echter nog meer en al vlot werd het achtste en niet veel later ook negende doelpunt gemaakt. Daarbij had De Lansingh ook nog het geluk dat de gastheren een tweetal nieuwe overtalsituaties niet in doelpunten wisten om te zetten. Bij het ingaan van de laatste minuut mocht De Lansingh vanaf vijf meter nog eenmaal iets terug doen, maar dichterbij dan 9-5 kwamen de gasten niet meer. Door de overwinning is Poseidon '56 gestegen naar de zevende plaats in de stand, een mooie plaats in de middenmoot.