Tonia Ruybroek scoorde drie keer
Tonia Ruybroek scoorde drie keer Foto:

Poseidonvrouwen in winning mood

Na een serie van gelijkspellen, zijn de vrouwen van Poseidon ’56 nu bezig om een mooie zegereeks op te bouwen en terrein te winnen in de stand. Deze week moest de Rijswijks/Voorburgse combinatie van SG De Vliet er in het eigen zwembad aan geloven.
De eerste twee periodes waren in evenwicht (2-2, 1-1), daarna werd de thuisploeg grotendele van de tijd overspeeld door de Ridderkerkse formatie. Er werd vlot uitgelopen naar 3-6. Ook een tussentijdse keeperswissel bij SG De Vliet mocht niet baten: er volgde ook nog een zevende tegentreffer.
Heel even leefde SG De Vliet nog op in de vierde periode. Poseidon ’56 was intussen al uitgelopen naar 3-9 en na een kleine verslapping bij de bezoeksters kon SG De Vliet nog terugkomen tot 5-9. De Poseidon-vrouwen herstelde zich na deze korte inzinking en trokken de wedstrijd weer naar zich toe om in de slotfase nog weg te lopen naar 5-12 om een nieuwe zege bij te laten schrijven.


Meeste witvis voor G. v/d Padt

Met ruim verschil heeft Gerrit v.d. Padt de vrije witviswedstrijd van ERHV De Waal gewonnen. Hij ving bijna twee keer zoveel dan de nummer twee. Uitslagen: 1) G v/d Padt 31.400 gram, 2) W. Teuns 15.775 gram, 3) H. van Vugt 7800 gram, 4) J. Teuns 7000 gram, 5) K. Kok 3330 gram.