Patrick den Hertog instrueert zijn team bij het oefenduel tegen Meervogels
Patrick den Hertog instrueert zijn team bij het oefenduel tegen Meervogels Foto:

KCR begint met vertrouwen in de zaal

Na een goede eerste helft van de veldcompetitie te hebben afgewerkt gaat KCR vol vertrouwen beginnen aan de zaalcompetitie. Coach Patrick den Hertog zag zijn team op het veld met de week sterker worden en verwacht ook sterk voor de dag te komen in de zaal.
De in de afgelopen week afgewerkte vierkamp sterkte De Vos in de overtuiging dat KCR in de komende weken van zich zal laten spreken. KCR komt in de zaal uit in de overgangsklasse, een klasse hoger dus dan op het veld.
Aanvoerder Remon de Vos deelt het optimisme van zijn trainer. Ook hij stelt dat zijn team zich de laatste maanden goed heeft ontwikkeld en vooral in verdedigend opzicht stappen heeft gemaakt. Coach én aanvoerder noemen beiden als titelkandidaten in de zaal Sporting Delta, Meervogels en Swift. "Maar als wij goed zijn en steun van het thuispubliek krijgen moeten wij hen kunnen uitdagen”, aldus De Vos. Voorlopig echter zal KCR haar thuiswedstrijden in een lege sporthal De Wissel moeten afwerken, voor een publieksspeler als de Ridderkerkse aanvoerder echt een gemis.
Patrick den Hertog ziet zijn ploeg uiteindelijk een plaats innemen achter de drie titelkandidaten. Den Hertog wil laten zien dat zijn ploeg goed genoeg is om als stabiele middenmoter te gaan acteren met uitschieters naar boven. "We moeten wegblijven uit de strijd tegen degradatie, dat moet iets worden voor andere teams”.
Komende zaterdag zal blijken of het optimisme gerechtvaardigd is. Uit Hardinxveld-Giessendam komt Vriendenschaar op bezoek, een ploeg die ook op het veld in de overgangsklasse uitkomt en dus gewend is aan dit niveau.