Trots op de foto na het behalen van de titel
Trots op de foto na het behalen van de titel Foto:

Rijsoord JO19-1 glansrijk kampioen

Rijsoord 19-1 kon afgelopen zaterdag het kampioenschap. Door te winnen van De Alblas JO19-2 werd de titel zeker gesteld. Voor de wedstrijd waren de Rijsoordse jongens vol zelfvertrouwen. Op papier waren ze de betere partij en ze hebben al de hele competitie bovenaan gestaan. Binnen de lijnen werd het snel bewezen. Op eigen terrein begon de ploeg fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde na vijf minuten in het eerste doelpunt. Kimi Gobee profiteerde voor de 1-0 van een rebound. De Rijsoordse elf bleven daarna het spel domineren en creëerden was kleine kansjes. Bram Kapitein, de topscoorder van Rijsoord 19-1, schoot niet veel later de 2-0 binnen. De Alblas had weinig in te brengen en kwam zelden op de helft van de koploper. Met Alex Monster en Quinten de Jong centraal achterin stond de verdediging als een huis. Alblas creëerde weinig kansen dus had keeper Thomas Commijs nauwelijks wat te doen in het doel. Na wat gemiste kansen schoot nieuwkomer Max de 3-0 binnen. Dit was tevens ook de ruststand.
De Rijsoordse talenten kwamen de tweede helft wat moeizaam uit de startblokken. Uit een voorzet kopte Alblas zich naar 3-1. De jonge kraaien waren even de draad kwijt, maar herpakten zich snel. Na weer wat gemiste kansen schoot Merijn de Beer de verlossende 4-1 binnen. Hij speelde zijn laatste wedstrijd omdat hij met voetballen gaat stoppen. Leuk om het met een doelpunt, winst en een kampioenschap af te sluiten. De wedstrijd was al beslist, maar Philippe Groen kon het niet laten om de 5-1 aan te tekenen op aangeven van Jurre van den Hoek. Dit was gelijk de einduitslag. Rijsoord 19-1 is kampioen! Dit werd nog even op het veld en in de kleedkamer gevierd! Op naar de 1ste klasse!