Rijsoord niet overlopen door Kozakken Boys

Zaterdagmiddag stond voor Rijsoord een oefenwedstrijd tegen Kozakken Boys op het programma. De tweede divisionist staat op de ranglijst tweede van onderen en blijft toch altijd een tegenstander met aanzien. Toch kun je je afvragen wat het nut van een oefenwedstrijd voor de hekkensluiter van de hoofdklasse A kan zijn. Op een ‘walk over’ en een grote nederlaag zit je toch ook niet te wachten.
Beide clubs hebben de voorafgaande week niet tot nauwelijks getraind en dus kwam deze oefenwedstrijd best wel gelegen als je er toch een beetje het ritme in wilt houden. Zeker in de eerste helft was Rijsoord een goede partij voor Kozakken Boys en bood het voldoende weerstand. De thuisploeg kon daardoor nauwelijks gevaarlijk worden en daar waar mogelijk viel Rijsoord aan, echter de laatste schakel in de voorhoede pakte vaak niet goed uit. Pas na bijna twintig minuten kon de thuisploeg de opening forceren, waarbij de bal net tussen twee verdedigers van Rijsoord viel en de organisatie even kwijt was. Johnny Lommers benutte dit buitenkansje; 1-0. Jammer dat Gazar Dermendjan deze eerste helft geblesseerd moest uitvallen, hetgeen later in de wedstrijd ook met Jardel Drenthe en Nick Ruigrok het geval was. Op slag van rust kreeg Rijsoord nog een grote kans op de gelijkmaker, maar het schot van onder andere Danny Haasdijk werd geblokt door een verdediger van de thuisploeg. Het zou op basis van die eerste helft een verdiende gelijkmaker zijn.
In de tweede helft kreeg de thuisploeg wat meer de overhand en wist het uit te lopen naar 3-0 door doelpunten van Tarik Fagrach en Frenk Keukens. Van een ‘walk over’ was zeker geen sprake en Rijsoord mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten. Het heeft weer laten zien over een goed voetballend team te beschikken.