Marten van Welie zorgt ambtelijk voor klassiek stoofvlees
Marten van Welie zorgt ambtelijk voor klassiek stoofvlees Foto:

Stoofvlees in tien minuten op tafel

Sinds kort kent Ridderkerk een nieuw bedrijf: De Stoverij. Een bedrijf met een uniek concept; stoofvlees dat binnen 10 minuten op tafel staat. Marten van Welie startte dit bedrijf met één wens: mensen blij maken. “En waar kan dat beter mee dan met heerlijk mals stoofvlees?” aldus de trotse eigenaar.
Volgens traditioneel recept moet stoofvlees langzaam gegaard worden. Het zachtste stoofvlees krijg je namelijk door het langdurig op lage temperatuur te verwarmen. Daarbij geldt: hoe gelijkmatiger de temperatuur, hoe malser het vlees. Maar niet iedereen die dol is op stoofvlees, heeft hiervoor de tijd. Dat is dan ook precies voor wie De Stoverij bestaat: voor mensen die graag thuis genieten van stoofvlees, zonder zelf uren in de keuken te staan.

Hoe het werkt
Het Stoofvlees van De Stoverij wordt op de traditionele wijze gemaakt; het staat minimaal zes uur op het vuur. Vervolgens wordt het in een luchtdichte zak gestopt en bij de klant thuis afgeleverd. Deze hoeft het dan alleen nog even op te warmen. Het resultaat: stoofvlees dat in 10 minuten op tafel staat.

Voor ieder wat wils
Het stoofvlees is verkrijgbaar in verschillende soorten vlees: rund, varken en kip. Daarnaast is de stoof ook in een veganistische variant te verkrijgen. De basis wordt verder gemaakt van speciaalbier, wijn, kerrie, pikante paprika of rum. De zakken zijn verkrijgbaar van 150 gram tot 1 kilo.
Voor meer informatie en bestellingen: https://destoverij.nu.