Hinderlijk neergezette minicontainers
Hinderlijk neergezette minicontainers Foto:

LEZERS SCHRIJVEN

Speelgoedbank bedankt
Tijdens de Kerstactie in het centrum is er mooi ingepakt tweedehands speelgoed verkocht door de Speelgoedbank. De Speelgoedbank is een project van de Stichting Beter voor Elkaar net als de Kledingbank, FoodCompany en Fietsenbank. De omzet van de verkoop van dit weekend komt ten goede aan het project De Verjaardagstas van de Speelgoedbank. Dat project geeft kinderen in minimagezinnen een tas met mooi ingepakte kadootjes voor hun verjaardag en geeft de tieners een kadokaart met chips. De omzet van de Kerstactie wordt besteed aan het kopen van kadokaarten van tien euro. Het doel van de actie was 150 kaarten verdienen voor de tieners, na twee dagen is de verkoop gestopt vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. We zijn heel dankbaar dat in twee dagen 92 kaarten voor de tieners van De Verjaardagstas zijn verdiend! En willen alle kopers en vrijwilligers ontzettend bedanken.
Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond en zorgeloos 2022!

Miriam Renzen
Arianne Ripmeester


Geen zwarte slaaf
Op 16 december konden wij in deze krant op bladzijde 21 een brief van de heer Kelvin Wilson lezen. Hierin zet hij de discussie met mij voort over de vraag of Zwarte Piet wel of geen slaaf zou zijn. En dus het al dan niet racistische karakter van deze traditie.
Waar hij op reageert is mijn brief van 9 december. Hierin heb ik geprobeerd uit te leggen dat Zwarte Piet geen slaaf kan zijn, door te verwijzen naar een bron waarin dit wetenschappelijk wordt onderbouwd. Helaas lijkt de heer Wilson conclusies te trekken zonder zich eerst in de materie te verdiepen. Want als hij de hele DVD Wild Geraas had gezien dan had hij gerust kunnen zijn: er is geen slavernij of racisme. Maar hij had ook “Wild Geraas” Youtube kunnen intypen. Dan kwam hij op de video “Slaaf of zondebok” van 22 november 2020. En zo zijn er veel meer bronnen.
Natuurlijk hoeft Kelvin Wilson mij niet te geloven. Maar het zal mooi zijn als hij zelf eerst gedegen onderzoek zou verrichten alvorens tot conclusies te komen. Over het percentage inwoners van Nederland dat voor of tegen Zwarte Piet is: Uiteraard zijn er verschillende opiniepeilingen die verschillende percentages en resultaten geven. Maar niemand kan er om heen dat de meerderheid voor de traditionele Zwarte Piet is.
Tenslotte begint meneer Wilson over het sociale medium VK (www.vk.com/marcelvink). Dit terwijl in mijn brief van 9 december staat daar mijn e-mailadres (vinkmarcel@kpnmail.nl) is te zien. Dus iedereen die dit niet via VK wil, kan ook per e-mail met mij van gedachten wisselen.


Marcel Vink


Containers voor oud papier
Wil men afvalscheiding of wil men vangen? Nu het is duidelijk men wil alleen maar vangen. Van de drie papier containers op de parkeerplaats bij Dirk van de Broek in Bolnes heeft men er 2 weggehaald en de derde is nu allen te openen met een pasje. Evenals op vele andere plaatsen zijn de papiercontainers verwijderd.
Voor al de mensen uit de buurt die een stapeltje oude kranten dus bij het boodschappen doen even in de container stopten gaat dat niet meer.
De laagbouw moet en zal een papier container moeten nemen en dan betalen om hem te laten legen. Dat je dan zelf niet meer kan zitten met drie containers in je tuintje is niet belangrijk. De sportclubs e.d. mochten met het ophalen van oud papier ook niets mee verdienen. Betaald zal er moeten worden voor elke krant die weg wilt gooien.


A. Belder


Hinderlijk
Niet alleen huurscooters worden hinderlijk op stoepen geparkeerd. Ook minicontainers kunnen een obstakel zijn, zeker als ze op deze manier worden neergezet. (foto Joke Lodder)