LEZERS SCHRIJVEN

Hotel California
Soms zou je willen dat politici zich iets meer als ondernemers zouden gedragen, maar geschiedenis leert dat een politiek besluit zelden is gestoeld op goed ondernemerschap. Owee, als politici dénken koopman te zijn, wordt het steevast een ramp; Meisje Mansveld met haar Fyra (11 miljard), Kok met z’n Betuwelijn (kosten 4,7 miljard en jaarlijks miljoenen exploitatieverlies), De Keizer met z’n uitvaartcollectief, Van Lienden met z’n mondkapjes en onze Facebook wethouder met Nieuw Reijerwaard.
Een beetje ondernemer zou getracht hebben z’n verlies te beperken, maar deze wethouder maakt graag vriendjes met Barendrecht en Rotterdam en met de handtekening van collega Financiën wordt dat duurbetaald van (ons) gemeenschapsgeld in de vorm van miljoenen OZB en nagenoeg gratis grond. Die zogenaamde vriendjes krijgen zelfs de ruimte om opnieuw over de Boomgaard te beginnen. Want niet alleen financieel, ook verkeerslogistiek is Nieuw Reijerwaard niet sluitend te krijgen; 80% méér (!) verkeer dan men ons oorspronkelijk deed geloven.

Vanachter het rookgordijn Dutch Fresh Port worden nu ideeën gelanceerd alsof ze nieuw zijn, maar het merendeel werd eerder al door de rechtbank en/of Rijkswaterstaat getoetst en afgewezen.

In nieuw Reijerwaard klinken dan ook geen kerstliedjes, maar het bekende nummer van de Eagles; „You can check out any time you like, but you can never leave!” Door jarenlange opeenstapeling van politiek gehannes zijn we inmiddels in een situatie terechtgekomen waarin we net als het vrachtverkeer, niet meer voor- of achteruit kunnen en ons onmogelijk nog uit kunnen manoeuvreren.

De kiezer mag er in maart haar oordeel over vellen. Ik wens hen veel wijsheid, de lezers en redactie van de Combinatie, het college van B&W en alle raads- en burgerleden fijne feestdagen en een voorspoedig, gezegend en vooral gezond nieuwjaar toe.

Peter van Veelen