Panattoni's bouwbord op grond van voormalig Smit Slikkerveer
Panattoni's bouwbord op grond van voormalig Smit Slikkerveer Foto:

Gemeenteraad wil distributiecentrum niet aan dijk

Het Ridderkerkse college moet er alles aan doen om te voorkomen dat een nieuw distributiecentrum gebouwd wordt op het voormalige bedrijfsterrein van Smit Slikkerveer. Een ruimte meerderheid van de gemeenteraad steunde vorige week een motie van GroenLinks, waarmee is uitgesproken dat deze ontwikkeling "niet passend is op deze plek”.
Ontwikkelaar Panattoni wil op de grond van voorheen Smit/Brush een distributiecentrum van 40.000 m2 bouwen. Het bestemmingsplan staat deze bedrijvigheid op deze locatie toe, maar de gemeenteraad is hier niet gelukkig mee. "Laten we er met z'n allen alles aan doen om deze historische fout te voorkomen. Dit is een van de mooiste locaties aan de rivier. Daar moeten we geen distributiecentrum hebben, maar woningen en recreatie” vindt GroenLinks-raadslid Björn Ros. Hij wil dat de gemeente alle (wettelijke) mogelijkheden benut om de benodigde omgevingsvergunning niet te verlenen of te beperken, maar dat gaat veel raadsleden te ver. "We begrijpen de intentie, maar als een bouwplan voldoet aan de eisen die binnen een bestemming gesteld zijn kan een vergunning niet worden geweigerd” reageert SGP-fractievoorzitter Daan Kardol.
Wethouder Oosterwijk beaamt dit: "We kunnen ons niet op een oneigenlijk pad begeven. Voor een vergunningverlening moet worden bekeken of activiteiten binnen een bestemming passen.”
(vervolg op pagina 19: Verleiden naar andere oplossing)