Twee plekken voor tijdelijke huisvesting

Het college van Ridderkerk heeft twee locaties op het oog voor tijdelijke woningen. De opties hiervoor worden nader bekeken voor het perceel bij de Burgemeester Kruijfstraat/Van der Wayfortstraat en de grond bij de Rotterdamseweg tussen de Benedenrijweg en Sportlaan. Nadere studie moet aantonen of hier serieuze kansen zijn voor verplaatsbare woningen die er tien tot vijftien jaar kunnen staan. Andere potentiƫle locaties zijn al afgevallen omdat tijdelijke gebruik andere ontwikkelingen zou blokkeren. Daarnaast zijn vrije stukken afgevallen vanwege milieuaspecten of de ligging van een gasleiding.

Stagnatie voorkomen
Woningstichting Wooncompas heeft al belangstelling getoond voor de realisatie van tijdelijke woningen. De grote vraag naar huurwoningen kan met tijdelijke huisvesting iets worden verlicht. Met tijdelijke woonunits ontstaat er ook schuifruimte voor herstructeringsplannen die de woningstichting de komende jaren hoopt uit te voeren.

Wooncompas heeft al eerder aangegeven dat er zo snel mogelijk 150 woningen gebouwd moeten worden om stagnatie te voorkomen.