LEZERS SCHRIJVEN

BAR en BOOS
Ben inwoner van Ridderkerk. Bief ontvangen van BAR afvalbeheer.
Zoals al verwacht gaan we in 2022 veel meer betalen voor het ophalen/verwerken van ons afval. Krijgen eerst een veer in ons achterste gestoken omdat we met zijn allen in 2021 wel 70 kg. minder restafval hebben ingeleverd.
Minder afval verwerken is denk ik zo ook minder kosten. Niets is minder waar. Heb het even opgezocht in mijn overheid:
In 2021 totaal op aanslag € 325,44. In 2022 basistarief € 310,56 (Hoera minder betalen) Even verder lezen: per minicontainer per leging € 3,00, op jaarbasis bij normaal gebruik € 78,00. Dit is dus totaal € 388,56.
Kleine rekensom: dit is een VERHOGING van 19,394%.
Het is te hopen dat onze gemeenteraad/wethouders niet ook alle andere gemeentelijke belastingen en of heffingen met hetzelfde percentage verhogen.
Hou mijn hart vast maar vrees het ergste.

M.F. Punselie


Topverkoop Harmonie

31 December was het weer zover. Na drie weken van voorbereidingen was het tijd om een deel van het clubhuis om te toveren tot inpak lokaal. Door leden van de drumband werd er begonnen met het inpakken van de oliebollen en appelbeignets.
Dit jaar was een topjaar met betrekking tot de verkoop, waren het vorig jaar ruim 1000 oliebollen en 200 beignets, dit jaar 1500 oliebollen en 300 beignets!
Al met al kunnen we zeggen dat het een topverkoop is geweest met dank aan bakkerij Van Der Waal, die ook dit jaar weer voor ons wilde bakken.
Maar wie we zeker mogen bedanken is Grant Thornton!! Om in de gemaakte kosten tegemoet te komen hebben zij de Harmonie een financiële bijdrage gegeven, waar wij als Harmonie dankbaar en trots op mogen en kunnen zijn. Maar natuurlijk ook iedereen bedankt die een bestelling heeft geplaatst.
Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer kan terug kijken op en geslaagde actie.