Recordaantal besmettingen

Afgelopen week is er bij 568 inwoners van Ridderkerk een coronabesmetting vastgesteld. De sterke stijging van het aantal besmettingen is hiermee verder doorgezet. Het was bovendien voor Ridderkerk een nieuw record. Niet eerder waren er zoveel positieve tests binnen zeven dagen. In vergelijking met de voorgaande week waren er 141 meer coronabesmettingen.
Ziekenhuisopnamen van Ridderkerkers met corona zijn er afgelopen week niet gemeld. Evenmin zijn er corona sterfgevallen geregistreerd.

Verdeeld over herinrichting

Niet alle ondernemers van het Dillenburgplein kunnen zich vinden in het herinrichtingsplan voor dit Slikkerveerse plein, zoals dat aan de gemeenteraad is voorgelegd. Een ruime meerderheid van de BIZ Dillenburgplein kan zich vinden in het idee om de weg te verleggen (om daarmee ook de snelheid terug te brengen) en een herindeling van de parkeerplaatsen. Enkele winkeliers vinden het echter niet te verkopen dat alle parkeerplekken aan de zijde van de Albert Heijn komen. Zij willen dat er ook parkeervakken aan de kant van de versspecialisten komen. Groenteman Verschoor pleit voor een betere verbinding tussen beide delen van het plan. Hij wil dat er een boulevardachtige strook moet komen tussen de twee winkelblokken. Op de plankaart is nu alleen een extra zebrapad getekend.