Afbeelding
Foto:

Ik ben terug

Na een paar maanden weg te zijn geweest ben ik weer terug om mijn verhalen, of eigenlijk mijn meningen, te geven over wat er gebeurt in zowel Nederland als in de hele wereld. Ik ben terug om mijn verhaal te doen, maar Linda de Mol daarentegen niet.

Linda de Mol heeft uiteindelijk toch niet besloten om nog ‘open’ en ‘eerlijk’ haar verhaal te doen op het enige media platform wat ze nog vertrouwd, haar eigen platform. Volgens haar zou het niet waard zijn om sensatiezoekers de kans te geven om haar woorden nog een keer te verdraaien. Fair enough, ze is niemand haar waarheid (en ik zeg expres haar waarheid, omdat iedereen zijn, haar of hen eigen waarheid heeft en ervaart) schuldig, behalve de slachtoffers.

We zijn rijk en machtig, dus dan moet je kapot. Van mijn rijkdom deel ik jaarlijks de helft met mensen die het financieel zwaar hebben. De macht is gratis af te halen,” aldus Linda haar eigen woorden. Deze zinnen zijn gekopieerd van een persbericht op haar eigen media platform, Linda., om te voorkomen dat haar woorden verdraaid worden. Deze woorden vielen bij mij niet zo goed, aangezien het totaal niet uitmaakt of zij haar rijkdom jaarlijks weg geeft aan mensen die het financieel zwaar hebben. Het gaat toch hopelijk ook een keertje over de slachtoffers?

Tuurlijk, ik ken Linda niet persoonlijk en ook voor haar is het een heftige tijd waar ze nu in zit. Alleen, moest dit gezegd worden? Omdat je de helft van je vermogen weggeeft, maakt dat je niet per definitie een goed persoon. Marco Borsato was ook ambassadeur van War Child. Heeft niemand dan door dat dit daadwerkelijk niets te maken heeft met de slachtoffers en een wanhopige poging is om de naam Mol nu weer even in een goed daglicht te zetten? 

Medialand lijkt de gebeurtenissen over zichzelf te maken in plaats van over de slachtoffers in een wanhopige poging hun eigen waarheid te verheerlijken door die roze bril weer op te zetten. Je leeft duidelijk echt in een andere wereld zodra je veel macht en rijkdom bezit. 

Het gaat er niet om, om mensen die rijk en machtig zijn kapot te maken. Diezelfde rijkdom en macht zorgt er namelijk ook voor dat ze in de essentie niet ‘kapot’ te maken zijn. Het gaat erom dat mensen met rijkdom en macht verantwoordelijk moeten worden gehouden voor hun kapot makende daden.