Handbalcompetitie voorzichtig hervat

Het afgelopen weekend is ook de handbalcompetitie weer voorzichtig van start gegaan. Waar mogelijk konden geplande wedstrijden weer worden gespeeld. In de hoofdklasse C, waar de heren van Drechtsteden spelen, werden uiteindelijk alle wedstrijden afgelast. Bij de dames was er eenzelfde beeld. In de tweede klas ging alleen de wedstrijd van de Drechtsteden dames tegen Saturnus Leiden door. 
Tegen de nummer drie van de ranglijst had rode lantaarndrager Drechtsteden gelijk een sterke tegenstander. Toch was het een groot deel van de eerste helft een gelijk opgaande strijd. Duidelijk werd dat de thuisploeg tegen een gerenommeerde tegenstander ervaring mist. Het resulteerde in een 10-14 ruststand. In het tweede deel hetzelfde spelbeeld. Drechtsteden doet aardig mee, maar mist de finesse om het de tegenstander echt lastig te maken. Laura Gorter werd te weinig in stelling gebracht. Doelvrouw Dunja Berkhout behaalde opnieuw een ruime voldoende. Het werd uiteindelijk een 17-27 nederlaag.
 Het komende weekend mogen er alleen nog wedstrijden worden afgelast als blijkt dat een team door te veel corona besmettingen niet kan spelen. Wat dit gaat betekenen zal komend weekend blijken. De dames willen zondag op bezoek bij middenmoter WPK/Westlandia 4. De heren hopen hun competitie zaterdagavond om weer op te starten in Voorhout tegen Foreholte. Het Nederlands Handbal Verbond heeft laten weten de competitie te willen afmaken. Dit betekent voor de mannen nog 15 (!) competitie wedstrijden die voor eind mei moeten zijn afgewerkt.