Plan voor reconstructie Dillenburgplein 'on hold'

De gemeenteraad heeft nog geen geld beschikbaar gesteld voor de herinrichting van het Dillenburgplein. Er werd vorige week niet gestemd over het krediet van twee miljoen euro voor de reconstructie van het winkelplein. Wethouder Henk van Os trok het voorstel in na kritiek van bijna alle partijen.
“Zorgvuldigheid gaat voor snelheid. Dit voorstel kan veel beter” viel PvdA-fractievoorzitter Jeroen Rijsdijk de plannen af. VVD-raadslid Michel Borst deelt de kritiek. “De gevolgen zijn nu onvoldoende in beeld. Er moet meer onderzocht en onderbouwd worden” vindt hij. Volgens Björn Ros (GroenLinks) kan de raad dit alleen maar afwijzen: “Dit plan is niet klaar voor besluitvorming. Kom met een concreet voorstel en niet met een stuk dat meer dan honderd vragen oproept.”
De kritiek kwam niet alleen van de oppositiepartijen. “Onze vragen zijn te summier beantwoord om onze zorgen weg te nemen” aldus SGP-raadslid Kees van der Duijn Schouten. Wethouder Van Os telde zijn knopen en besloot om het voorstel niet in stemming te brengen. Hij zou het inderdaad niet hebben gered. “We zouden tegen gestemd hebben. De wethouder moet echt met iets beters komen” gaf EVR-raadslid Ad Los na terugtrekking van het voorstel als huiswerk mee.


Geen besluit over huishoudschool

Maandagavond is het voorstel over de herbestemming van de voormalige huishoudschool van de raadsagenda gehaald. Op voorstel van Björn Ros (GroenLinks) is de besluitvorming verschoven naar de raadsvergadering van februari. Bijna alle fracties willen nog wat studeren op nagekomen informatie. Wat betreft Petra van Nes-de Man (BURGER OP 1) moet de besluitvorming over de toekomst van de huishoudschool overgelaten worden aan de gemeenteraad die na de verkiezingen aantreedt. Die opvatting wordt door de andere partijen niet gedeeld.