Afval blijft achter bij legen van containers
Afval blijft achter bij legen van containers Foto:

LEZERS SCHRIJVEN

Laat niet de schillen en de dozen...

In de nieuwe regeling van BAR afvalbeheer wordt gevraagd om ons afval te scheiden. Hier wordt bij ons in de straat gelukkig zeer goed aan meegewerkt. Dit heeft echter ook een vervelend bijkomstig probleem. Ons GFT afval deponeren we in de daarvoor bestemde groene container. Deze container is echter niet toereikend voor het aantal gebruikers. Gevolg is dat de bak bij voortduring overvol is. Het eerste probleem is dan dat je het GFT afval niet meer kwijt kan. Het duurt dan vaak dagen voor dat de wagen langskomt om de container te legen. Maar een veel vervelender probleem is dat als de container geleegd is er een berg GFT afval achter blijft op straat. Zoals deze week, met een harde wind, licht het afval dan wijdverspreid over de straat. Wij als bewoners ruimen het uiteindelijk dan wel weer op maar dat zou toch de taak moeten zijn van de ophaler. Nu sta je de schillen van de buren bijeen te vegen die eerst netjes in de container waren gedeponeerd. Klachten hierover aan de BAR worden niet beantwoord. We hebben bij herhaling aan gegeven dat er een groter formaat GFT container zou moet komen. Helemaal geen reactie vanuit BAR Afvalbeheer. Onze reactie aan de BAR is dan ook. Ga je afval beter BEHEREN. En laat ons niet de schillen en de dozen.

Cor Roffel


Fietsenstalling 1
In tegenstelling tot een bericht van deze week, kan ik de fietsenstalling wel waarderen. Je fiets staat er mooi droog en veilig(er). Bovendien is het ruimte waar je verder toch niet zo veel mee kan. Dat je een helling op en af moet, zal toch niet voor iedereen een probleem zijn?

Hans Bakker


Fietsenstalling 2
Hoe kan iemand zoiets verzinnen? Dat kan alleen maar verzonnen zijn, door iemand, die zelf nooit boodschappen op de fiets meeneemt. Totaal onpraktisch! Niet bewaakt, zoals voorheen. En waar laat je de boodschappenkar, als je de boodschappen op je fiets overgeheveld hebt? Ga jij hem terugbrengen naar de winkel, zoals het hoort, dan is intussen misschien je halve fietstas leeggehaald. De karren staan nu allemaal beneden in het trappenhuis, waar toch al niet zoveel ruimte is. Verder maken de fietsenrekken de loopruimte smaller, terwijl we de komende jaren waarschijnlijk nog steeds met de anderhalve meter rekening zullen moeten houden. Ook doen ze afbreuk aan de mooie, nieuwe puien van de winkels. Die helling is misschien handig voor mensen, die aan het trainen zijn voor de Alpe d'Huez, verder totaal nutteloos! Nee, dit had allemaal beter gekund ! Ontwerpers, voortaan eerst mensen uit de praktijkadvies vragen, niet alleen op de tekentafel uitdenken.

Ria Niemantsverdriet