De Van Leeuwenhoekdames tonen een deel van het resultaat
De Van Leeuwenhoekdames tonen een deel van het resultaat Foto:

Gebreide slingers zijn nu dekens en shawls

Bij Stichting Draagt Elkanders Lasten in Ridderkerk werden onlangs tientallen meters breiwerk aangeboden door bewoners van verpleeghuis Oudshoorn in Alphen a/d Rijn.
Om de omgeving van het zorgcentrum wat op te leuken in coronatijd hadden bewoners slingers gebreid en deze om lantaarnpalen, schuttingen en heggen gewonden. Na enige tijd moest dit kleurrijke handwerk het ook weer weg. Jammer om al die huisvlijt weg te moeten gooien natuurlijk. Draagt Elkanders Lasten werd benaderd of zij er iets mee konden doen voor Roemenië? Wellicht konden de slingers worden veranderd in shawls.
Dit bleek geen probleem. Enkele dames, Tiny, Nel, Loes en Ria, uit de van Leeuwenhoekstraat in het Zand werden bereid gevonden en gingen enthousiast aan de slag. De slingers werden gewassen, gedroogd en verwerkt. Het resultaat kon afgelopen week worden opgehaald: dozen vol shawls en dekens waren gemaakt van slingers. Een geweldige prestatie.
Eind februari vindt dit handwerk haar weg naar Roemenië met een transport hulpgoederen. Met heel veel dank aan deze ijverige dames.