Remon de Vos scoorde tien keer
Remon de Vos scoorde tien keer Foto:

Indrukwekkend optreden van KCR

KCR is de herstart van de competitie uitstekend begonnen. In Hardinxveld-Giessendam werd Vriendenschaar totaal van het veld gespeeld. De manier waarop dit gebeurde was met name in de tweede helft ronduit indrukwekkend te noemen. De 15-26 eindstand sprak wat dit betreft boekdelen.
In de overgangsklasse is de oorspronkelijke poule van acht teams bij de herstart gesplitst in twee poules van vier teams. KCR treft in deze poule naast Vriendenschaar het Middelburgse Swift en Meervogels uit Zoetermeer. Deze vier ploegen treffen elkaar in een thuis- en uitwedstrijd. Aan het einde van de rit gaat nummer één spelen om promotie tegen de winnaar van de andere poule, de nummers vier gaan uitmaken wie er degradeert. Bij Vriendenschaar nam KCR direct in de openingsfase het initiatief. Floris-Jan Bos opende binnen de minuut de score met een schitterend eenhandig doelpunt waarbij hij met zijn rug naar de paal stond. Twee minuten later knalde Sabine Vlasblom de 0 -2 binnen. Ook haar volgende twee schoten waren doeltreffend. Een schot van Remon de Vos en een strafworp van Gabrielle Hietbrink brachten KCR binnen 10 minuten naar 3-6. In de laatste minuten voor de rust werd een gat van vier doelpunten geslagen, onder andere door twee treffers van Floris-Jan Bos: 10-14. Na de pauze immers werd de marge nimmer kleiner dan vier doelpunten. In de slotfase liep KCR uit van 15-20 naar 15-26. Aanvoerder Remon de Vos bracht het uitpubliek een minuut voor tijd op de banken door met een prachtige, eenhandige doorloopbal zijn tiende (!) doelpunt te laten noteren. Net voor het laatste eindsignaal was het slotakkoord voor Sabine Vlasblom, die deze avond vijf treffers noteerde.