Bastiaan Stolk wist drie keer te scoren voor Poseidon
Bastiaan Stolk wist drie keer te scoren voor Poseidon Foto:

Waterpoloheren strijdend ten onder

Met de behoorlijke 14-7 nederlaag eerder dit seizoen nog in het achterhoofd begon Poseidon ’56 strijdlustig aan de thuiswedstrijd tegen SG SCOMZeehondDuck. De Ridderkerkers kwamen twee keer op voorsprong, maar moesten toch buigen voor de tegenstander die tot twee seizoenen geleden nog in de landelijke bondscompetitie speelde. De ervaren ploeg stond na de eerste periode met 2-4 voor.
Hoewel de bezoekers daarna steeds op voorsprong stonden, speelde Poseidon ’56 het spelletje prima mee. Het verschil in doelpunten leek in de tweede periode even aan te groeien tot een verschil van drie treffers waarmee het doemscenario van een grote nederlaag alweer op leek te spelen. Vooral in de slotfase van de tweede periode had de Hoogvliets/Rozenburgse combinatie de overhand.
De Poseidon-mannen herpakten zich prima en kwamen in de derde periode weer terug van 5-8 tot 9-10, het genoemde doemscenario ging de kast weer in en ineens leken er kansen om punten te pakken tegen een tegenstander die mentaal toch kwetsbaar bleek.
De thuisploeg kon de kans op een positief resultaat niet grijpen. Net op tijd herstelde ploeg uit Hoogvliet en Rozenburg zich van de inzinking en op basis van ervaring speelden de bezoekers de wedstrijd vakkundig uit. Ondanks het goede weerwerk moest Poseidon ’56 genoegen nemen met een 10-13 nederlaag.

Uitslag: Poseidon ‘56 H1 - SG SCOMZeehondDuck 10-13 (2-4; 3-5; 4-2; 1-2).